Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції неповнолітнім блокуватимуть доступ до порносайтів

Країна запровадить механізм контролю

Франція представить механізм цифрової сертифікації, який зобов’яже порносайти контролювати вік своїх відвідувачів. Про це заявив міністр цифрових технологій Франції Жан-Ноель Барро, повідомляє Reuters.

«Діти вперше заходять на порнографічний сайт у середньому в 11 років. Однак у Франції заборонено показувати такий контент неповнолітнім. Але насправді достатньо натиснути на головну сторінку цих сайтів і збрехати, що ти повнолітній, щоб відкрити відео, зміст яких може шокувати або, ще гірше, травмувати. Я маю намір покласти край цьому скандалу», – заявив Барро.

Щоб відвідати порносайти, людям у Франції необхідно буде встановити на мобільні телефони застосунок для цифрової сертифікації й довести, що їм уже є 18 років. Сайти, які не контролюватимуть вік своїх користувачів, можуть бути заблоковані на території країни.

Згідно з чинним законодавством Франції й більшості європейських країн, лише повнолітнім користувачам дозволено вільно відвідувати порносайти. Однак ефективного механізму контролю не існує, а користувачі можуть просто ввести вигадану дату народження, щоб потрапити на сайт. За словами Барро, Франція стане першою країною, яка запровадить подібний механізм контролю. Запрацювати він має у вересні цього року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.