Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Іспанії жінок інформуватимуть про історію домашнього насильства їхніх партнерів

Країна затвердила спеціальний протокол протидії насильству

Міністерство внутрішніх справ Іспанії затвердило спеціальний протокол протидії насильству. Згідно з ним, поліція країни інформуватиме жінок про те, чи їхні партнери були замішані у справах із домашнім насильством у минулому. Про це пише видання The Mayor.

Протокол не буде автоматичною процедурою. Інформацію надаватимуть у разі повторної скарги на чоловіка вже від нової дівчини, якщо є високий ризик учинення гендерно зумовленого насильства з боку чоловіка, а також якщо він має судимість за попередні пʼять років. Поліція проводитиме індивідуальну оцінку, щоб визначити, чи потрібно повідомляти жінці про минуле її партнера.

Однак поліція автоматично інформуватиме жінок, які зареєстровані в національній базі даних постраждалих від гендерно зумовленого насильства VioGen.

Рішення впровадити подібний протокол виникло після того, як упродовж грудня в Іспанії 11 жінок загинули від рук їхніх партнерів. Це спричинило демонстрації проти гендерно зумовленого насильства й вимоги до влади діяти більш наполегливо, щоб покласти край насильству. Загалом у 2022 році в Іспанії 49 жінок загинули від рук своїх партнерів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.