Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШтучний інтелект створив порновідео про стримерку QTCinderella. Тепер її цькують в інтернеті

Через це вона зіткнулася з дисморфією тіла й рецидивом РХП

Американська стримерка і ютуберка Блер (QTCinderella) розповіла про переслідування й цькування, яких вона зазнає після того, як у мережі поширилося порновідео з нею, згенероване штучним інтелектом. Про це пише Vice.

Відео поширилося в січні, коли стример Брендон Юінг (Atrioc), ненавмисно показав свої відкриті вкладки браузера під час прямого ефіру. Серед них був сайт, на якому продавалися створені штучним інтелектом порнографічні відео інших стримерів без їхньої згоди. Назва сайту одразу поширилася в мережі, включно зі світлинами й іменами понад десятка інших стримерок, які згадувалися на сайті, зокрема QTCinderella.

Після цього Блер почали надсилати порнографічні фото, на яких вона була зображена. «Я отримувала повідомлення з фотографіями й відповідями в моїх твітах ще до того, як повністю зрозуміла, що в біса відбувається», – сказала вона.

За її словами, після перегляду згенерованих штучним інтелектом відео вона зіткнулася з дисморфією тіла, рецидивом розладів харчової поведінки й травмами з минулого.

«Це ще одне нагадування про ціну, яку доводиться платити за те, щоб бути відкритою в інтернеті, – сказала QTCinderella. – Я зазнала сексуального насильства в дитинстві, і це було те саме відчуття… Ти відчуваєш себе винною, брудною, думаєш, що це щойно сталося?»

За її словами, її родина також бачила ці зображення, але вона поки не говорила з ними про це. «Я збирала купу грошей на благодійність, організовувала громадські заходи й намагалася привернути увагу до людей, які не могли зробити це самостійно. Я так багато зробила. Але ось, що моя сім’я тепер знає як мою роботу», – сказала Блер.

Вона повідомила, що сайт із порнографічними відео стримерок видалили, а його власник вибачився. Блер планувала подати на нього до суду, однак домогтися результатів може бути складно, оскільки більшість людей, які поширюють образливі зображення в інтернеті, роблять це анонімно.

Поширення порно, створеного штучним інтелектом, розпочалося наприкінці 2018 року. Тоді Motherboard виявило особу, яка публікувала алгоритмічно створені зображення з порноакторками, яким замість їхніх облич підставляли обличчя відомих жінок. Відтоді подібні дипфейки використовують переважно для цькування жінок в інтернеті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.