Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Пакистані протестують після того, як у столичному парку група чоловіків зґвалтувала жінку

Жінки лишають у парку свої шарфи з посланнями, закликаючи до змін

Активістки руху за права жінок у Пакистані протестують проти «зростання сексуального варварства» в країні після того, як у столичному парку група чоловіків зґвалтувала жінку. Про це повідомляє CNN.

На початку лютого 24-річна жінка була з колегою в Національному парку Фатіми Джинни в Ісламабаді, коли на них напало двоє озброєних чоловіків. У заяві для поліції жінка стверджує, що чоловіки заштовхали пару до «зони джунглів» у парку, а потім зірвали з неї одяг і зґвалтували її. За її словами, невідомі сказали, що «вона не повинна була гуляти в парку вночі», а також випитували її про стосунки з колегою.

«Коли я відповіла, мене вдарили. Мене смикали за волосся й кидали на землю», – розповіла жінка.

Інцидент викликав обурення в країні. Правозахисна група Aurat Azadi March (Марш за свободу жінок) у своїй заяві зазначила: «У Пакистані зростає сексуальне варварство, і злочинне мовчання про це з боку держави й суспільства є неприйнятним».

Десятки протестувальниці привʼязали свої дупатти (шарфи, які носять жінки з Південної Азії) до перил у парку разом із посланнями, що закликають до змін. В одній із записок написали: «Будь ласка, не дозвольте ще одній сестрі страждати».

Представник поліції Ісламабаду повідомив CNN, що поки що не було здійснено жодних арештів у цій справі.

За даними Комісії з прав людей у Пакистані, у 2021 році понад 5 200 жінок заявили про зґвалтування. Експерти вважають, що реальна цифра набагато вища, оскільки багато жінок бояться заявляти про сексуальне насильство через табуйованість теми й віктимблеймінг.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.