Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЩонайменше 6 тисяч українських дітей росія утримує в місцях для «перевиховання»

Дослідники виявили 43 об’єкти, де тримають дітей

Російський уряд керує розгалуженою мережею з десятків таборів, де з початку війни проти України утримуються тисячі українських дітей. Про це повідомляє CNN із посиланням на доповідь, яку підготувала Обсерваторія конфліктів і Єльська лабораторія гуманітарних досліджень.

У звіті зазначається, що понад шість тисяч українських дітей віком від кількох місяців до 17 років насильно вивезли до росії. Дослідники виявили щонайменше 43 табори й інші обʼєкти, де утримують дітей. Вони є частиною мережі, яка «тягнеться від одного кінця росії до іншого».

«Основною метою таборів є політичне перевиховання», – сказав Натаніель Реймонд з Єльської лабораторії гуманітарних досліджень. За його словами, щонайменше 32 заклади, зазначені у звіті, «залучені до систематичних зусиль з перевиховання, занурюють дітей з України в російськоцентричну науку, культурно-патріотичне, а у двох випадках – саме військове виховання».

Серед дітей є ті, хто перебував під опікою батьків або сімей; ті, кого росія вважала сиротами; інші, які перебували під опікою українських державних установ до вторгнення, і ті, чия опіка була невизначеною через війну.

Реймонд зазначає, що такі дії є воєнними злочинами й можуть слугувати доказами того, що росія вчиняє геноцид.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.