Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Вірджинії відхилили законопроєкт, що забороняв поліції перевіряти історію менструацій жінок

Ці дані можуть використати проти людей, які порушують обмеження щодо абортів

Губернатор штату Вірджинія, республіканець Гленн Янгкін, заблокував законопроєкт, який забороняв поліції збирати дані про менструальний цикл жінок у штаті. Про це повідомляє The Washington Post.

Спочатку законопроєкт прийняли в сенаті штату. Він мав заборонити поліції доступ до застосунків для відстеження менструального циклу, щоб вони не могли збирати ці дані про жінок у штаті. Законопроєкт упровадили через побоювання, що цю інформацію можуть використати для судового переслідування жінок або лікарів, які порушують обмеження штату щодо процедури аборту.

Але підкомітет Палати представників, очолюваний республіканцями, відклав законопроєкт, чим фактично «знищив» його. Меггі Клірі, заступниця міністра громадської й внутрішньої безпеки адміністрації Янгкіна, вважає, що законопроєкт може обмежити повноваження судових повісток.

«Хоча адміністрація (Гленна Янгкіна – ред.) розуміє важливість приватного життя людей, ми виступаємо проти цього законопроєкту… Наразі з ордером на обшук можна отримати будь-яку медичну інформацію або будь-які дані із застосунків. І ми вважаємо, що так має бути й надалі», – заявила Клірі.

За словами Клірі, якщо законопроєкт ухвалять, він «дасть можливість для подальшого обмеження ордерів на обшук, а це буде неймовірно проблематично».

Захисники права на аборт заявили, що дії адміністрації Янгкіна є передвісником планів переслідування людей, які роблять аборти. Таріна Д. Кін, виконавча директорка групи захисту прав на аборт REPRO Rising Virginia, сказала: «Протидія адміністрації Янгкіна цьому здоровому заходу захисту приватності показує його справжні наміри – заборонити аборти і встановити кримінальну відповідальність для пацієнтів і медичних працівників».

В адміністрація Янгкіна відповіли, що «губернатор не підтримуватиме жодних заходів, спрямованих на переслідування жінок».

У червні 2022 року Гленн Янгкін заявив, що намагатиметься заборонити аборти в штаті після 15 тижнів вагітності, «коли дитина може відчувати біль». Наразі аборти у Вірджинії дозволені до 26 тижня вагітності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.