Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІспанія запровадила оплачувану «менструальну відпустку»

Вона триватиме три дні, але її можна продовжити за потреби

В Іспанії жінкам, які страждають на сильні менструальні болі, дозволили брати оплачувану «менструальну відпустку». Це перша європейська країна, яка ухвалила такий закон. Про це повідомляє Euronews.

Жінки мають право взяти стільки відпусток, скільки їм потрібно. Оплачує їх державна система соціального забезпечення, а не роботодавці. Щоб взяти відпустку, потрібна довідка від лікаря, яка затвердить тимчасову непрацездатність. Уряд країни пропонує брати «менструальну відпустку» на три дні з можливістю продовження до п’яти днів.

Законопроєкт викликав розбіжності в Іспанії через те, що він може стигматизувати жінок на робочому місці й сприяти найму чоловіків. Водночас деякі висловили думку, що жінка має право просити вихідні через сильні менструальні болі, як і будь-яка людина, яка має проблеми зі здоров’ям.

За даними Іспанського гінекологічного й акушерського товариства, близько третини жінок страждає від сильного болю під час менструації. «Менструальна відпустка» наразі надається в небагатьох країнах, серед яких Японія, Тайвань, Індонезія, Південна Корея й Замбія.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.