Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниThe New York Times випустили есе на захист Джоан Роулінг. Газету звинуватили в трансфобії

Це не перше звинувачення на адресу видання

Газета The New York Times 16 лютого опублікувала статтю під назвою «На захист Джоан Роулінг». Видання зробило це незабаром після того, як співробітники й правозахисна організація GLAAD звинуватили їх в упередженому висвітленні теми трансгендерних людей. Про це пише Them.

Авторка статті, колумністка газети Памела Пол, згадує кілька позицій Роулінг: присутність трансжінок у жіночому просторі є загрозою для «біологічних жінок»; критика тих, хто зображує трансжінок як агресорів, є антифеміністичним актом; Роулінг і їй подібні є справжніми жертвами у випадках, коли люди виступають проти їхньої позиції.

Авторка наполягає на тому, що «нічого з того, що сказала Роулінг, не є трансфобним». Вона додала, що захист письменниці певним чином також буде «захистом прав людини, зокрема прав жінок, геїв і трансгендерних людей».

Як відомо, напередодні газета отримала два відкриті листи зі звинуваченнями в трансфобії. Один від працівників видання, у якому критикували відсутність редакційних стандартів щодо висвітлення теми трансгендерності. Інший від правозахисної організації GLAAD. Вони вимагали припинити публікацію дискримінаційних статей, провести зустріч із трансспільнотою, а також найняти на роботу трансгендерних авторів і редакторів.

Обидва листи підписали тисячі людей, серед яких співробітники й читачі газети, журналісти, письменники, знаменитості тощо.

У листі співробітників The New York Times також вказується, що газета раніше неодноразово публікувала матеріали, дискримінаційні щодо ЛГБТК+ спільноти. Наприклад, статтю, яка представляла гомосексуальність як хворобу.

Нині, як зазначають автори листа, матеріали газети про транслюдей частково спрямовані на те, щоб вплинути на громадську думку й викликати обурення. А дискримінаційна політика The New York Times, на їхню думку, допомагає просувати законопроєкти, які обмежують права ЛГБТК+ людей у США.

Директор із зовнішніх комунікацій The New York Times Чарлі Стадтландер у відповіді на лист GLAAD відкинув усі звинувачення й зауважив, що «адвокаційна місія GLAAD і журналістська місія The Times відрізняються». Лист від колег він лишив без відповіді.

«Ті новини, які критикуються в листі, глибоко й чуйно висвітлювали питання догляду й благополуччя трансгендерних підлітків і дорослих. Наша журналістика прагне досліджувати, вивчати й відображати досвід, ідеї й дебати в суспільстві, щоб допомогти читачам зрозуміти їх. Наш репортаж зробив саме це, і ми пишаємося цим», – заявив Стадтландер.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.