Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Афганістані забороняють протизаплідні засоби

Їх назвали «змовою Заходу з метою контролювати мусульманське населення»

В Афганістані представники Талібану, який захопив владу в країні, зупинили продаж протизаплідних засобів у двох великих містах країни. Таліби заявили, що «їхнє використання є змовою Заходу з метою контролю над мусульманським населенням».

Як повідомляє The Guardian, таліби ходять по аптеках і наказують прибрати з полиць усі протизаплідні препарати й засоби.

«Вони двічі приходили до мого магазину зі зброєю й погрожували, щоб я не виставляла на продаж протизаплідні таблетки. Вони регулярно перевіряють кожну аптеку в Кабулі, і ми припинили продавати продукцію», – розповів власник однієї з аптек міста. Інші фармацевти в Кабулі й Мазарі-Шарифі підтвердили, що їм заборонили зберігати будь-які протизаплідні препарати.

Акушерка, яка не захотіла називати своє імʼя, розповіла, що їй кілька разів погрожували. Один із командирів талібів сказав їй: «Тобі не дозволено виходити на вулицю й просувати західну концепцію контролю над населенням, це непотрібна робота».

Ще до того, як Талібан прийшов до влади, у звіті Human Rights Watch за 2021 рік зазначалося, що більшість афганських жінок не мають доступу до базової інформації про репродуктивне здоровʼя й планування сімʼї. В Афганістані кожна 14 жінка вмирає з причин, повʼязаних із вагітністю. Це одна з найнебезпечніших країн світу для пологів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.