Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидентка Єврокомісії та прем’єрка Фінляндії розповіли про досвід боротьби із сексизмом

Очільниці поділилися кількома випадками з власної кар’єри

Президентка Європейської комісії Урсула Фон дер Ляєн і прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін на панельній дискусії Мюнхенської безпекової конференції розповіли, як європейські уряди досі проявляють сексизм у ставленні до політиків. Про це повідомляє «Європейська правда».

Санна Марін згадала скандал через її відео з танцями на приватній вечірці, яке поширилося в серпні 2022 року. Після цього прем’єрка зіткнулася з критикою урядовців, які не підтримують її політику. Багато хто вважав, що така поведінка виправдовується тим, що вона жінка.

Водночас Марін не вважає свою поведінку помилкою й заявила, що не вибачатиметься за це. «Я танцювала й після того разу», – повідомила вона.

Урсула фон дер Ляєн поділилася досвідом формування складу Єврокомісії у 2019 році. Вона розповіла, що прагнула сформувати гендерно збалансовану Комісію. «Я звернулася до всіх країн-членів ЄС надати мені дві кандидатури, чоловіка й жінку, щоби я могла обрати одну людину. І ви просто не уявляєте, якою обуреною була реакція! Були члени, які надіслали трьох чоловіків для вибору», – розповіла президентка.

Вона зазначила, що раніше ситуація була гірша. Коли фон дер Ляєн працювала міністеркою після народження перших дітей, колеги рекомендували їй «визначитися, ким вона хоче бути – поганою матір’ю чи поганою міністеркою».

Санна Марін запевнила, що тепер ситуація змінюється. Наприклад, у її уряді один із чоловіків-міністрів вирішив піти з посади в «батьківську відпустку». «Це реальна гендерна рівність, якою я пишаюся», – заявила прем’єрка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.