Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБолдвіну пом’якшили звинувачення в ненавмисному вбивстві Галини Гатчинс

Актору скоротили можливий термін ув’язнення

Прокуратура пом’якшила звинувачення актора Алека Болдвіна в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс. Як повідомляє Reuters, про це свідчать обвинувальні документи у справі про загибель Гатчинс.

Наприкінці січня прокуратура штату Нью-Мексико висунула Алеку Болдвіну і зброярці фільму Ганні Ґутьєррес-Рід звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс на зйомках фільму «Іржа». Їм загрожувало покарання до 18 місяців ув’язнення й штраф у розмірі 5 тисяч доларів або ув’язнення до 5 років.

Однак у п’ятницю минулого тижня окружна прокурорка штату Нью-Мексико Мері Кармак-Алтвіс подала змінені обвинувальні акти актору і зброярці фільму, вилучивши з них звинувачення в застосуванні вогнепальної зброї та зменшивши можливий термін ув’язнення з мінімальних п’яти років до максимальних 18 місяців.

Адвокат обвинуваченої зброярки Джейсон Боулз назвав рішення окружної прокурорки «правильним як з етичного погляду, так і по суті».

Видання Variety пише, що коли Болдвіну й Ґутьєррес-Рід висували звинувачення, прокурори намагалися застосувати закон, який передбачає більш суворе покарання за злочини з використанням вогнепальної зброї. Згідно із законодавством Нью-Мексико, якщо зброя була застосована під час скоєння тяжкого злочину, обвинуваченим може загрожувати додаткові п’ять років ув’язнення.

Але цей закон набув чинності лише в травні 2022 року, через сім місяців після загибелі Галини Гатчинс. У жовтні 2021 року більш суворе покарання могли застосувати в разі, якщо обвинувачений продемонстрував «намір залякати або поранити людину».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.