Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії тестували чотириденний робочий тиждень. Що з цього вийшло

Новий графік позитивно вплинув на самопочуття працівників

У Великій Британії завершили програму чотириденного робочого тижня, яка тривала з червня 2022 року. Як повідомляє The Guardian, у результаті більшість компаній, що брали участь у випробуванні, вирішили дотримуватися такого графіку, бо він поліпшує продуктивність і самопочуття працівників.

Проєкт організовували некомерційна група 4 Day Week Global, аналітичний центр Autonomy й престижні коледжі Британії і США. Під час випробування працівники отримували 100% оплату за 80% часу на роботі, що забезпечувало 100% продуктивності.

У тестуванні взяла участь 61 компанія. Серед них 56 вирішили продовжити випробувати такий формат роботи, а 18 повністю перейшли на чотириденний робочий тиждень. Деякі фірми вирішили зробити пʼятницю вихідним днем і змінити робочий графік в інші дні, щоб працювати з 8:00 до 17:30.

Співробітники компаній заявили, що завдяки новому графіку їхнє самопочуття поліпшилося. Близько 39% працівників повідомили, що в них знизився рівень стресу. У 40% поліпшився сон, а 54% заявили, що їм стало легше балансувати між роботою й домашніми обов’язками. Кількість звільнень зменшилася на 57%, а лікарняних – приблизно на дві третини.

Результати випробування планують показати британському уряду із закликом впровадити 32-годинний робочий тиждень.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.