Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ 13 до 16 років. У Японії планують підвищити вік сексуальної згоди

Він є одним із найнижчих у світі

Комісія міністерства юстиції Японії запропонувала підвищити вік згоди на статевий акт з 13 до 16 років. Він є одним із найнижчих у світі. Про це пише The Guardian.

Пропозицію хочуть розглянути в межах змін до кримінального кодексу щодо сексуальних злочинів. Японія вирішила переглянути законодавство щодо сексуальних злочинів після того, як кілька виправдувальних вироків за зґвалтування у 2019 році викликали загальнонаціональні протести.

Чинне законодавство країни визнає сексуальне насильство за двох умов: статевий акт повинен був відбутися без згоди, а потерпіла має надати докази того, що не могла чинити опору. Серед найбільш суперечливих положень чинного закону є вимога до прокурорів доводити, що ґвалтівники застосовували «насильство й залякування», щоб позбавити потерпілих можливості чинити опір.

Експертна група Міністерства юстиції не вилучила формулювання у своїй рекомендації, але уточнила, що визначення також охоплює спʼяніння, застосування наркотиків, захоплення жертви «зненацька» й використання психологічного контролю.

Комісія також запропонувала покарання за приховану зйомку людини в сексуальних цілях, а також подовження терміну давності за зґвалтування з 10 до 15 років, щоб дати потерпілим більше часу, щоби наважитися звернутися до поліції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.