Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАсоціація родин захисників «Азовсталі» закликає сприяти поверненню полонених захисниць України

Понад 40 жінок уже більш як 9 місяців перебувають у полоні рф

Асоціація родин захисників «Азовсталі» закликає світових лідерів, міжнародні організації й усіх, чий голос може бути почутим, сприяти поверненню українських захисниць із російського полону.

В асоціації зазначили, що понад 40 військовослужбовиць із Маріуполя вже більш як 9 місяців перебувають у російському полоні. Серед них є військові з «Азову», зокрема 24-річна зв’язківиця Анастасія Литвиненко й 59-річна санітарка медичної служби Світлана Перекопна – наймолодша й найстарша жінки-полонені підрозділу.

«росія відмовляється повертати захисниць, перетворюючи їхнє життя й здоров’я на елемент політичного шантажу, а їх самих – на заручників», – кажуть в асоціації.

Там наголошують, що росія порушує норми міжнародного гуманітарного права й міжнародні зобов’язання, передбачені Женевською конвенцією. Полонені недостатньо харчуються, не забезпечені належними санітарно-гігієнічними умовами, не мають доступу до необхідних засобів гігієни й належної медичної допомоги. Їх утримують в камерах, не розрахованих на велику кількість осіб, без можливості зв’язатися з рідними й дітьми.

В асоціації нагадали, що з травня 2022 року рф не допустила до місць утримання військовополонених жодну гуманітарну місію, зокрема представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.