Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖінки, які зазнають домашнього насильства, утричі частіше вчиняють самогубство – дослідження

І більш схильні до самоушкодження й суїцидальних думок

Жінки, які страждають від домашнього насильства, утричі частіше намагаються покінчити з життям. Постраждалі від насильства також більш ніж утричі частіше схильні до самоушкодження й більш ніж удвічі частіше мають суїцидальні думки. Ті, хто зазнали сексуального насильства в стосунках, мають ще вищий ризик суїциду й усемеро частіше намагаються покінчити з життям.

Як пише The Guardian, це висновки з аналізу Саллі МакМанус, експертки з охорони здоров’я з Лондонського університету, яка дослідила психічне здоров’я дорослих у Великій Британії для благодійної організації Agenda Alliance.

Це перше академічне дослідження у Великій Британії, яке виявило дуже тісний зв’язок між тим, що ВООЗ називає «насильством з боку інтимного партнера» (Intimate Partner Violence) і суїцидальними думками або спробами покінчити з життям. За оцінками, понад 27% жінок страждають від насильства з боку партнера впродовж життя.

Джесс Саутгейт, заступниця виконавчого директора Agenda Alliance, сказала: «Основні результати дослідження шокують і жахають. Ганебно, що чіткий зв’язок між домашнім насильством і суїцидальними настроями серед жінок раніше не був визнаний як криза громадського здоров’я, чим це і є насправді».

Той факт, що три чверті з тих, хто накладає на себе руки, – це чоловіки, призвів до того, що зв’язок між домашнім насильством і самогубством не помічається, каже Саутгейт. «У профілактиці суїциду основна увага приділяється психічному здоров’ю чоловіків, оскільки серед них уже давно спостерігається високий рівень самогубств», – сказала вона.

Активісти, які виступають на захист прав жінок, кажуть, що результати дослідження «шокують і жахають» і повинні спонукати лікарів загальної практики, акушерок, співробітників центрів зайнятості й інших осіб, які контактують з вразливими жінками, почати регулярно запитувати їх про їхню особисту безпеку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.