Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДивіться комікс про маму захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького, яка працювала провідницею

І допомагала тисячам українців у перші дні великої війни

Журнал соціального коміксу Inker опублікував графічний репортаж «Своя війна» про маму захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького («Орест»). Ірина Юрченко працювала провідницею на евакуаційних потягах, що без перерви курсували на захід у перші дні повномасштабної війни.

Комікс створили на основі інтервʼю з Іриною. Як кажуть у журналі, він через призму сприйняття провідниці евакуаційного потягу розповідає про почуття мільйонів українців, які вимушені були тікати від російської агресії.

«"Своя війна" – це історія звичайної української жінки, яка працювала провідницею потягу Київ – Ужгород. В Ірини спокійний і звичайний уклад життя, як у багатьох із нас до війни. Життя за графіком із максимальним ступенем передбачуваності змінюється з першими сиренами. Й от тепер її донька переховується в бомбосховищі, син – в оточенні на «Азовсталі», а вона сама опиняється в сповненому страху й паніки евакуаційному потязі без права на сон і відпочинок», – описують у журналі.

Репортаж «Своя війна» став частиною сьомого номера журналу на тему «Евакуація», який присвячено річниці вторгнення росії в Україну. Переглянути його можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.