Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГарві Вайнштейна ув’язнили на 16 років за зґвалтування

Він уже відбуває 23-річний термін ув’язнення

Кінопродюсера Гарві Вайнштейна засудили до 16 років ув'язнення за зґвалтування акторки в Лос-Анджелесі у 2013 році. Він уже відбуває 23-річний термін за ґратами. Про це повідомляє Reuters.

Процес відбувався в тій самій залі суду Лос-Анджелеса, де в грудні 2022 року присяжні визнали Вайнштейна винним у зґвалтуванні, примусових оральних зносинах і сексуальному проникненні за допомогою стороннього предмета стосовно акторки у 2013 році.

Зазначається, що 16-річний термін ув'язнення, винесений суддею 23 лютого, був більш м'яким, ніж просили прокурори – 24 роки позбавлення волі.

Вайнштейн не визнав себе винним і заперечив, що коли-небудь займався сексом без згоди. У своєму виступі в суді 23 лютого Вайнштейн назвав жінку, яка його звинувачувала, «акторкою», яка може «викликати сльози», а зґвалтування – «вигаданою історією».

Адвокати захисту стверджували, що жінки охоче займалися сексом із Вайнштейном, бо вірили, що він просуне їхню кар'єру, що, за їхніми словами, було частиною широко розповсюдженої в кіноіндустрії культури «кастингової кушетки».

Присяжні виправдали Вайнштейна за звинуваченнями, пов’язаними з другою ймовірною постраждалою, та не змогли винести вердикту за звинуваченнями, висунутими двома іншими жінками.

Кінопродюсер відбуватиме покарання в Каліфорнії після того, як відбуде 23 роки покарання за попереднім вироком у Нью-Йорку.

Із жовтня 2017 року понад 90 жінок звинуватили Гарві Вайнштейна в сексуальних домаганнях і насильстві. Серед них були Ешлі Джад, Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Кара Делевінь та інші. Це стало початком руху #MeToo проти сексуальних домагань.

24 лютого 2020 року суд присяжних визнав Вайнштейна винним у сексуальному насильстві й зґвалтуванні. А 11 березня 2020 року його засудили до 23 років позбавлення волі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.