Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОксана Забужко пояснила, чому варто спиняти західні ЗМІ від пошуку «хороших рускіх»

«Цей тренд є й буде далі накручуватися»

Письменниця Оксана Забужко в інтервʼю на «Радіо Культура» сказала, що варто досі пояснювати західним медіа непотрібність пошуку «хороших рускіх». Про це пише «Суспільне».

«Ця війна ще не до кінця виграна, тому що росіяни мають багато резонансних мікрофонів у руках на Заході. Співчуття до росіян, які мусили виїхати і які зараз допомагають Україні, – цей тренд є й буде далі накручуватися», – зауважила Забужко.

За її словами, після початку вторгнення росії вона сварилася із західними медіа через те, що вони намагалися влаштували діалог між українцями й росіянами, а також пояснювала їм, чому не треба так робити.

«Я спитала: чи вистачило б у вас такту в 1943-му році в одну програму ставити німця і єврея?» – сказала Забужко.

Також вона розповіла про інші розмови з представниками західних ЗМІ. Письменницю, зокрема, запрошували на програму «Діалоги» й розмову з російською письменницею Людмилою Уліцкою. Також Забужко згадала, як пояснювала журналісту британської газети про російський лібералізм і чому українці не люблять російських лібералів.

«Якщо він рве мікрофон на себе, відбираючи тим самим його в українців, то він продовжує ту саму лінію заглушування підпорядкованого субалтерна в термінах колоніальної теорії – одбирання голосу підпорядкованого, трактування українців як підпорядкованих», – зазначила вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.