Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ одній зі шкіл в Англії дівчатам заборонили носити спідниці. Учні влаштували протести

У школі заявили, що дівчата «закочують спідниці до невідповідної довжини»

Учні середньої школи Warriner School у Банбері, графство Оксон, минулого тижня протестували проти гендерно нейтральної шкільної форми й відмовилися відвідувати заняття. Унаслідок цього керівництву школи довелося викликати поліцію й закрити навчальний заклад на певний час.

Як повідомляє The Telegraph, напередодні батькам повідомили, що з вересня всі учні повинні носити чорні штани або шорти до колін. Лотті Кіс, заступниця директорки школи, сказала, що дівчата, які «закочують спідниці до невідповідної довжини», посилають «неправильний соціальний сигнал своїм вибором стилю».

«Здається, вони відчувають, що повинні відповідати певному образу, щоб вписатися в дружні групи, – зазначила Кіс. – Ми вважаємо, що цьому немає місця в освітньому середовищі, і саме тому запроваджуємо штани для всіх учнів».

У відповідь на це рішення учні школи вийшли на протести на шкільному подвір’ї, а дівчата скандували: «Ми хочемо спідниці!» Батьки також звинуватили вчителів школи в тому, що вони «карають дівчаток за те, що вони хочуть бути дівчатками».

Один із батьків, який побажав залишитися анонімним, сказав: «Дівчатам дають зрозуміти, що вони винні в тому, як вони одягаються. Вони дізнаються, як це – бути звинуваченою через свою зовнішність».

Згодом директорка школи Аннабель Кей заявила, що керівництво навчального закладу «недооцінило силу почуттів цього питання» й перепросила за те, що не проконсультувалася з батьками й учнями перед тим, як ухвалювати рішення.

«Нашим наміром було й залишається бути інклюзивними, підтримувати й розширювати можливості всіх наших учнів рівною мірою і з повагою. Ми вислухали наших учнів сьогодні й готові надалі конструктивно й позитивно співпрацювати з батьками й учнями щодо нашої політики у сфері шкільної форми, а також щодо інших майбутніх змін у цій сфері», – повідомила директорка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.