Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Італії вперше в історії дві жінки очолюють головні партії країни

Демократка Еллі Шляйн очолить опозицію премʼєрці Джорджії Мелоні

Опозиційна лівоцентристська Демократична партія Італії обрала Еллі Шляйн, 37-річну американсько-італійську громадянку, яка виросла у Швейцарії, своєю новою лідеркою. Про це повідомляє Reuters.

Шляйн перемогла політика-ветерана демократів Стефано Боначчіні під час голосування прихильників партії в неділю з результатом 54% проти 46%. Вона пообіцяла зробити свою партію більш радикальною, щоб кинути виклик владній консервативній коаліції.

Шляйн очолить опозицію в парламенті премʼєр-міністерці Джорджії Мелоні. Це вперше в історії Італії жінки очолять дві головні партії країни.

Шляйн і Мелоні мають різні позиції з цілої низки питань. Мелоні позиціонує себе як захисниця традиційної сімʼї й учення Римо-католицької церкви про секс й аборти. Шляйн перебуває в стосунках із жінкою й підтримує права ЛГБТК+ людей і гендерну рівність.

Шляйн працювала в передвиборчій команді колишнього президента США Барака Обами у 2008 і 2012 роках. Італійські ЗМІ порівнюють її з Александрією Окасіо-Кортес, політикинею-демократкою з Нью-Йорка, за її несподіваний злет й активістський запал.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.