Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШколярок в Ірані навмисно труять, щоб «помститися» за участь у протестах – The Guardian

Влада країни вже розслідує випадки отруєнь у двох містах

Іранська влада підтвердила, що розслідує випадки отруєнь кількох школярок як «помсту» за їхню участь у протестах проти обов’язкового носіння хіджаба.

Як повідомляє The Guardian, про це заявив заступник міністра освіти Ірану Юнес Панахі: «Після отруєння кількох студенток у місті Кум, було виявлено, що деякі люди хотіли закрити всі школи, особливо школи для дівчат».

Доктор Хомаюн Самея Наджафабаді, член парламентської комісії з питань охорони здоров’я, також підтвердив, що отруєння школярок в містах Кум і Боруджерд, було навмисним.

Панахі додав, що хімічні сполуки, використані для отруєння студенток, не були бойовими отруйними речовинами, і дівчата не потребують серйозного лікування. Лікар, який спеціалізується на лікуванні постраждалих від отруєнь, анонімно повідомив The Guardian, що причиною отруєння може бути слабкий фосфорорганічний агент.

За словами лікаря, вони вважають, що мотивом було «залякати протестувальників, використовуючи екстремістські групи радикальних ісламістів всередині й за межами країни».

«Вони хочуть помститися школяркам, які є піонерками нещодавніх протестів», – сказав лікар.

Іранська правозахисниця із Нью-Йорка Масіха Алінеджад також вважає, що отруєння є «помстою Ісламської Республіки сміливим жінкам, які відмовилися від обов’язкового носіння хіджаба й похитнули «Берлінську стіну» аятоли Алі Хаменеї». Алінеджад назвала такі дії «біологічним тероризмом» і закликала ООН приєднатися до розслідування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.