Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Англії й Уельсі підвищили вік згоди на шлюб з 16 до 18 років

Щоб боротися з примусовими шлюбами, які можуть зашкодити дитині

В Англії й Уельсі набув чинності закон про шлюб і цивільне партнерство, який підвищив мінімальний вік згоди на шлюб у цих країнах із 16 до 18 років. Про це повідомляє «Європейська правда».

Нове законодавство боротиметься з примусовими шлюбами, які можуть зашкодити дитині. Воно передбачає позбавлення волі строком до семи років за примушування вразливих дітей до шлюбу.

Раніше в Англії й Уельсі примусовий шлюб вважався злочином лише в разі, якщо були докази того, що дітей до цього примушували, наприклад, застосовували насильство. Тепер злочином вважається примушування дитини віком до 18 років до вступу в шлюб за будь-яких обставин, без необхідності доводити, що була застосована форма примусу.

«Дитячі шлюби часто асоціюються з домашнім насильством над дівчатами, раннім закінченням освіти, обмеженими можливостями для кар’єри й серйозними проблемами з фізичним і психічним здоров’ям», – вказують в уряді Великої Британії.

Нове законодавство не поширюється на Шотландію й Північну Ірландію. Там мінімальним віком згоди на шлюб досі лишається 16 років (у Північній Ірландії – лише за згоди батьків). Такий само вік закріплений і в більшості країн Європи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.