Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США створили інструмент, що дозволяє видаляти свої зображення з інтернету

Якщо світлини, зокрема відверті, поширили без вашого дозволу

Національний центр зниклих й експлуатованих дітей створив інструмент, який дозволяє видалити свої зображення з інтернету. Про це повідомляє Vice.

Інструмент Take It Down створили за часткового фінансування компанією Meta Platforms, яка є власником Facebook й Instagram. Він має на меті дати можливість людям, особливо підліткам, контролювати поширення власних фото й відео в інтернеті, зокрема відвертих.

Щоб скористатися сервісом, потрібно надіслати платформі зображення, яке необхідно видалити. Йому присвоюють унікальне хеш-значення, яке потрапляє в базу даних, і технічні компанії, які погодилися взяти участь у проєкті, видаляють зображення зі своїх сервісів.

У програмі беруть участь Facebook, Instagram, Yubo, OnlyFans і Pornhub. Якщо зображення знаходиться на іншому сервісі або надіслане через зашифровану платформу, наприклад WhatsApp, воно не буде видалене.

Крім того, якщо хтось змінює оригінальне зображення (наприклад, обрізає його, додає емодзі або перетворює на мем) воно стає новим зображенням, а отже, потребує нового хешу. Зображення, які візуально схожі, наприклад, одне й те ж фото з Instagram-фільтром і без нього, матимуть подібні хеші, що відрізнятимуться лише одним символом.

Take It Down вимагає, щоб контент, який користувач хоче видалити, зберігався на його пристрої. Тобто, щоб видалити образливі фото чи відео з інтернету, потрібно спочатку знайти їх і завантажити на власний пристрій, перш ніж звертатися до Take It Down.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.