Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа трансгендерну ведучу в Пакистані скоїли замах. Перед тим їй надсилали анонімні погрози

Ведуча каже, що її підтримка транслюдей стала «основною причиною замаху»

На Марвію Малік, першу трансгендерну телеведучу в Пакистані, скоїли замах. Їй удалося уникнути небезпеки, повідомляє видання Them.

Озброєні люди відкрили вогонь по Марвії, коли вона поверталася з аптеки до свого будинку в районі Лахорського гарнізону в місті Лахор. Малік розповіла поліції, що отримувала анонімні телефонні дзвінки й повідомлення з погрозами через трансактивізм, що, за її словами, стало «основною причиною замаху».

Раніше Марвія Малік виїжджала з Лахора через страх за своє життя, однак згодом повернулася до міста, щоб зробити операцію. Вона розповіла USA Today, що їй «довелося багато боротися, щоб її прийняли». Родина, каже Малік, відреклася від неї, коли вона навчалася в школі. Дівчина працювала в салоні краси, щоб платити за освіту, згодом – моделлю, а потім пройшла стажування на Kohenoor TV.

У 2018 році Марвія Малік стала першою трансгендерною телеведучою на каналі Kohenoor News.

«Ми хочемо, щоб нас сприймали як рівноправних громадян країни», – заявила Малік. Вона також виступила за введення квоти на працевлаштування для транслюдей, а також за резервування місць у верхній і нижній палатах парламенту Пакистану для транслюдей.

З 2018 року в Пакистані діє закон про захист прав трансгендерних осіб. Він дозволив трансгендерним людям визнавати свій гендер в офіційних державних документах і заборонив дискримінацію трансгендерних людей.

Закон також зобов'язав уряд Пакистану створити центри захисту й безпечні місця для трансгромадян, надавати психологічну допомогу й консультування транслюдям, проводити «періодичну розʼяснювальну роботу» з питань трансгендерності, а також гарантувати транслюдям право на спадщину.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.