Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Хочу, щоб люди ставилися до неї любʼязніше». Еванна Лінч стала на захист Джоан Роулінг

Її шокувала негативна реакція на публікації Роулінг у Twitter

Акторка Еванна Лінч, яка зіграла Луну Лавґуд у фільмах про «Гаррі Поттера», виступила на захист письменниці Джоан Роулінг. В інтервʼю для The Telegraph акторка сказала, що була шокована негативною реакцією, з якою стикнулася Роулінг після своїх публікацій у Twitter, які багато хто вважав трансфобними.

«Я просто відчула, що за характером вона та, хто завжди захищатиме найбільш вразливих членів суспільства. Проблема в тому, що існують розбіжності щодо того, хто є найбільш вразливим. Я хотіла б, щоб люди просто ставилися до неї більш любʼязно й слухали її», – сказала Лінч.

Хвиля звинувачень Джоан Роулінг у трансфобії розпочалася у 2020 році, коли письменниця прокоментувала у Twitter статтю, яка називалася «Думка: після пандемії Covid-19 треба створити більш справедливий світ для людей, які менструюють». Письменницю обурив вислів «люди, які менструюють».

Твіт Роулінг викликав обурення в багатьох людей, оскільки фраза «люди, які менструюють» вживається не лише щодо жінок, а й щодо трансчоловіків і небінарних людей, у яких теж можуть бути менструації.

У той час зірки «Гаррі Поттера» Деніел Редкліфф, Емма Вотсон і Руперт Грінт виступили на захист транслюдей. Пізніше до них приєдналася Еванна Лінч і додала, що вона не хоче подальшої маргіналізації спільноти, особливо в Twitter.

У розмові з Telegraph Лінч сказала, що була «дуже наївною», коли її «втягнули в цю дискусію».

«Я навіть не знала, що є дві сторони. У мене був поділ лише на «добре» й «погано». Я співчуваю обом сторонам суперечки. Я знаю, як це – бути підлітком, який ненавидить своє тіло так сильно, що хоче вилізти зі шкіри, тому я дуже співчуваю транслюдям і не хочу додавати їм болю», – зазначила акторка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.