Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВикористання пігулок для переривання вагітності планують дозволити в Японії

Нині зробити аборт у країні можна лише хірургічним шляхом

У Японії планують схвалити використання пігулок для переривання вагітності. Про це повідомляє The Japan Times.

У січні первинна консультативна група при Міністерстві охорони здоров’я схвалила виробництво й продаж препарату Mefeego. Він також потребує схвалення окремої комісії при міністерстві, яка збирає коментарі громадськості в інтернеті, а остаточне рішення ухвалить міністр охорони здоров’я.

Наразі хірургічне втручання – єдиний доступний спосіб переривання вагітності в Японії. Хірургічний аборт у Японії коштує від 100 до 200 тисяч єн (близько 730–1500 доларів), водночас середня оптова ціна пігулок для переривання вагітності у світі становить близько 6–10 доларів.

Якщо препарат схвалять, він не покриватиметься національним медичним страхуванням Японії, і його потрібно буде вживати в медичному закладі під наглядом лікаря. У The Japan Times зазначають, що необхідність госпіталізації означатиме, що медичні витрати на Mefeego можуть стати вищими, ніж на хірургічний аборт, що породжує сумніви, чи справді дозвіл на використання пігулок розширить можливості для жінок.

Японські громадські організації подали офіційні запити до Міністерства охорони здоров’я з проханням знизити вартість препарату для переривання вагітності, посилаючись на проблеми з доступністю через їхню високу вартість.

Крім того, згідно із законодавством Японії, жінка може зробити аборт лише за згодою чоловіка. Це правило поширюватиметься й на переривання вагітності з використанням пігулок, якщо їх дозволять.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.