Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБатьків у Франції хочуть обмежити в поширенні фото дітей в інтернеті

Щоб захистити їхнє приватне життя

Члени юридичного комітету Національної асамблеї схвалили законопроєкт про захист прав дітей на їхні власні зображення. Про це повідомляє Politico.

«У середньому діти мають 1300 своїх фотографій, які циркулюють у соціальних мережах до 13 років – ще до того, як їм дозволяють завести акаунт», – повідомив депутат Бруно Студер, який висунув законопроєкт.

Схвалений законопроєкт включає захист приватного життя своїх дітей до числа юридичних обов’язків батьків. Вони нестимуть спільну відповідальність за права на зображення своїх дітей і «повинні залучати дитину... відповідно до її віку й ступеня зрілості».

У разі розбіжностей між батьками суддя може заборонити одному з них публікувати або поширювати фотографії дитини без дозволу іншого. У певних випадках батьки можуть втратити батьківські права на зображення своїх дітей, «якщо зображення дитини, поширене обома батьками, серйозно впливає на її гідність або моральну цілісність».

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що розміщення фотографій дітей в інтернеті – це один з основних ризиків для їхнього приватного життя. Згідно з даними Національного центру зниклих й експлуатованих дітей, половина фотографій, якими діляться сексуальні злочинці над дітьми, спочатку розмістили батьки в соціальних мережах.

Законопроєкт ще мають схвалити обидві палати французького парламенту, перш ніж він стане законом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.