Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНезаміжнім жінкам у Китаї хочуть дозволити заморожувати свої яйцеклітини

До такого рішення спонукає скорочення населення в країні

Членкиня вищого політичного консультативного органу Китаю й репродуктологиня Лу Веїн пропонує дозволити незаміжнім жінкам заморожувати яйцеклітини. До такого рішення спонукає скорочення населення в Китаї, пише Reuters із посиланням на інтерв'ю посадовиці для Global Times.

Нині в Китаї лише заміжні жінки можуть скористатися послугою заморожування яйцеклітин. Лу Веїн каже, що розширення цього дозволу на незаміжніх жінок дасть їм можливість «зберегти яйцеклітини до того, як вони пройдуть пік репродуктивного віку». У майбутньому жінка зможе використати їх, лише якщо вийде заміж, зазначила посадовиця.

Крім того, Лу Веїн хоче включити лікування безпліддя в систему державного медичного страхування. Свої пропозиції вона висловить на майбутній Китайській народній політичній консультативній конференції (CPPCC), яка розпочнеться 4 березня.

Раніше деякі провінції в Китаї вносили зміни до своїх правил, щоб підвищити народжуваність. Наприклад, провінція Цзілінь на північному сході Китаю, яка має один із найнижчих рівнів народжуваності в країні, у 2002 році дозволила незаміжнім жінкам робити штучне запліднення (ЕКЗ). Однак ці зміни не мали значного впливу, оскільки послуга ЕКЗ чи заморожування яйцеклітин для незаміжніх жінок досі заборонена на національному рівні.

Як відомо, населення Китаю скоротилося вперше за 60 років, а минулого року зафіксували найнижчий за всю історію рівень народжуваності – 6,77 народжень на 1000 осіб. Наразі китайський уряд намагається боротися з падінням народжуваності за допомогою стимулів, як-от: збільшення тривалості декретної відпустки, фінансові й податкові пільги в разі народження дітей, а також житлові субсидії.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.