Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Німеччині представили феміністичну концепцію зовнішньої політики. Що вона передбачає

Так хочуть викорінити дискримінацію і сприяти розвитку більш стабільних суспільств

Міністерки закордонних справ і розвитку Німеччини, Анналена Бербок і Свенья Шульце, представили нові, феміністичні керівні принципи зовнішньої політики країни. Вони мають гарантувати рівне право всіх людей на представництво й доступ до необхідних ресурсів, повідомляє AP.

За словами міністерок, нова політика враховуватиме й підтримуватиме потреби жінок і дівчат під час ухвалення рішень у сфері зовнішньої політики. Так хочуть викорінити дискримінацію і сприяти розвитку більш стабільних суспільств.

Крім того, понад 90% коштів, виділених на нові проєкти, мають спрямовуватися на глобальні проєкти, що сприятимуть гендерній рівності. У 2021 році цей показник становив близько 64%.

Бербок додала, що нові зовнішньополітичні орієнтири уряду також передбачають досягнення більшого гендерного паритету всередині країни, зокрема в німецькому зовнішньополітичному відомстві, де наразі лише 26% послів є жінками. За її словами, феміністичну зовнішню політику в тій чи тій формі вже ухвалили близько 30 країн.

Феміністична зовнішня політика, як правило, передбачає, що жінки й дівчата повинні бути захищені від насильства, мати можливість відстоювати свої права й брати участь в ухваленні політичних рішень, а для досягнення цих цілей їм мають бути надані достатні ресурси.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.