Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні вп‘яте вручать премію «Для жінок у науці»

200 тисяч гривень для науковиць у галузі STEM

В Україні вп‘яте вручать премію «Для жінок у науці» — Новини на Wonderzine

«Світові потрібна наука, а науці потрібні жінки!» – саме під таким гаслом Фундація L’Oréal запустила ювілейний, пʼятий, сезон програми «Для жінок у науці» спільно з UNESCO в Україні. Вона спрямована на зміцнення важливої ролі жінок у науці та допомагає здобути визнання, на яке вони заслуговують. Окрім цього, українська премія прагне заохотити молодих жінок вибирати наукові професії.

З метою відзначити молодих науковиць, до участі запрошують громадянок України віком від 18 до 40 років. Це жінки, які проводять професійні дослідження в галузі STEM (наука, технології, інженерія та математика), мають науковий ступінь, публікації в міжнародних наукових журналах і активно популяризують науку.

Опісля подачі заяв журі оберуть десять науковиць, яких запросять на співбесіду у вересні, а в листопаді 2023 року оголосять трійку переможниць. Кожна лауреатка отримає премію в розмірі 200 000 гривень, котру може використати на власний розсуд.

Заяви можна подати з 6 березня по 31 травня через спеціальну онлайн-платформу.

За даними дослідження UNESCO, жінки становлять не більше 33% від усіх науковців світу. З часу запровадження програми «Для жінок у науці» в 1998 році понад 4000 молодих науковиць здобули визнання й підтримку в 110 країнах. Пʼять із них отримали Нобелівську премію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.