Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисер мультфільму «Кіт у чоботях 2» пояснив важливість сцени панічної атаки в мультфільмі

Метою було допомогти дітям і дорослим, які борються з тривогою

Режисер мультфільму «Кіт у чоботях 2: Останнє бажання» Джоел Кроуфорд пояснив, що вирішив додати сцену з реалістичною панічною атакою, бо знав, що це буде важливим моментом для дітей і дорослих. Про це пише Variety.

За словами Кроуфорда, сцена має на меті допомогти дітям і дорослим, які борються з тривогою, «відчути себе поміченими».

«Анімація, безумовно, може бути способом втекти від реальності, особливо в таких казкових світах. Але в цій казці ми також прагнули передати реалістичну панічну атаку в Кота. Ці почуття є і вони важливі», – пояснив режисер.

В одній зі сцен Кіт, стривожений думкою про втрату восьми зі своїх дев’яти життів, впадає в паніку. Він прихиляється до дерева, важко дихаючи, і намагається опанувати себе. Тоді друг Кота, маленький песик, на імʼя Перріто, кладе голову на його живіт, щоб допомогти заспокоїтися. Гладячи песика, Кіт зрештою приходить до тями.

Лінн Буфка, клініцистка, що спеціалізується на панічних атаках, каже, що контроль дихання є важливою частиною боротьби з панічною атакою, а підтримка Перріто є цінним уроком.

«Те, як Перріто заспокоює Кота, дуже важливо. Він не каже, що той просто повинен пережити це. Він приймає його стан і просто знаходиться поруч», – сказала Буфка.

«Кіт у чоботях 2: Останнє бажання» – американський анімаційний пригодницький фільм кіностудії DreamWorks Animation. Це продовження спінофу Шрека «Кіт у чоботях».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.