Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДля досягнення гендерної рівності знадобиться ще 300 років – генсек ООН

Він заявив, що прогрес у сфері прав жінок «зникає на наших очах»

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що глобальний прогрес у сфері прав жінок «зникає на наших очах», а для досягнення гендерної рівності знадобиться ще три століття. Про це він сказав у своїй промові на Генеральній Асамблеї напередодні Міжнародного жіночого дня, повідомляє The Guardian.

«Гендерна рівність стає дедалі більш віддаленою. За нинішніх темпів структура «ООН-Жінки» відтерміновує її на 300 років», – повідомив Гутерреш.

Генеральний секретар заявив, що права жінок «зневажають і порушують у всьому світі» і згадав проблеми, як-от: материнська смертність, обмеження освіти для дівчат, відмова в роботі доглядальницям, примушування дітей до ранніх шлюбів.

Гутерреш нагадав про «особливо жахливі» умови для жінок в Афганістані, а також зауважив, що «в багатьох місцях сексуальні й репродуктивні права жінок обмежуються, а в деяких країнах дівчата, які йдуть до школи, ризикують стати жертвами викрадення й нападу». Конкретних країн Гутерреш не називав.

Він закликав до «колективних дій» у всьому світі, щоб забезпечити гендерно орієнтовану освіту, поліпшити професійну підготовку й інвестувати більше коштів у «подолання цифрового гендерного розриву».

«Патріархат чинить опір. Але так само й ми», – додав Гутерреш.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.