Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОксфордський університет заборонив співробітникам мати інтимні стосунки зі студентами

Раніше такі стосунки лише «не заохочували» й просили про них повідомляти

Оксфордський університет заборонив співробітникам вступати в інтимні стосунки зі студентами, а також «категорично не рекомендує» формувати з ними будь-які інші стосунки, які перетинають «межі професійної поведінки». Про це повідомляє The Oxford Student.

Раніше політика університету передбачала, що близькі стосунки між студентами й співробітниками не заборонялися, однак їх «категорично не рекомендували» й про такі випадки просили повідомляти.

Співробітникам, які не дотримуються нової політики, надаватимуть попередження чи консультації або звільнятимуть. Якщо між викладачем і студентом уже є стосунки, університет заявив, що зосередиться на «уникненні конфлікту інтересів», переконавшись, що співробітник не несе жодної відповідальності за студента.

В університеті заявили, що нова політика розроблялася протягом багатьох місяців у відповідь на заклики групи It Happens Here – студентської спілки Оксфордського університету, яка проводить кампанії проти сексуального насильства. Вони вимагали заборонити «невідповідні стосунки» в навчальному закладі.

Два роки тому студентська група також попереджала, що подібні стосунки між викладачами й студентами «порушують питання, пов’язані з нерівністю влади в стосунках, уявним фаворитизмом або підривом довіри до академічного процесу».

Нова політика почне діяти з 17 квітня 2023 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.