Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВід пуш-апу до м’яких бюстгальтерів без кісточок: як змінювалися вподобання жінок на бра?

Дослідження українського ринку

Від пуш-апу до м’яких бюстгальтерів без кісточок: як змінювалися вподобання жінок на бра? — Новини на Wonderzine

Українські жінки стали надавати перевагу комфорту під час вибору бюстгальтера. Порівняно з 2015 роком, частка проданих бюстгальтерів з ефектом пуш-апу впала з 64% до 15%. Водночас збільшилися продажі моделей з м’якою чашкою, топів і бралетів. Раніше моделями без кісточок були переважно бюстгальтери для вигодовування. Зараз це універсальні бра на кожен день, і їхні продажі стрімко зростають.

Цим дослідженням поділився Alisa.ua – найвідвідуваніший інтернет-магазин білизни в Україні (за даними Similarweb).

Комфорт у виборі білизни – це світова тенденція. У 2022 році ритейлери США й Великої Британії збільшили інвестиції в спортивні бюстгальтери й бралети. Асортимент бюстгальтерів з пуш-ап скоротився на 15% щодо 2021 року й на 25% щодо 2020-го. Щоправда, на Заході почали дещо раніше відмовлятися від візуального збільшення грудей: ще у 2016 році у США і Європі заявили про зменшення продажів пуш-апу на 50%.

На масову зміну попиту вплинула, зокрема, пандемія: жінки переглянули ставлення до одягу й почали обирати те, що не відчувається на тілі, не тисне й не натирає. Також позначився розвиток технологій у текстильній промисловості, що дозволяє створювати білизну, яка поєднує комфорт і стильний дизайн.

«За останні роки індустрія моди зробила великий крок у бік інклюзивності й різноманіття. На вибір спідньої білизни досі впливає попкультура, кіно й інфлуенсери, але серед них тепер звучать різні голоси. Дедалі більше жінок поділяє думку, що правильно так, як зручно», – наголошує команда alisa.ua. Сайт пропонує безшовні бюстгальтери, спортивні бра, бралети, топи й інші моделі без кісточок.

Водночас в Alisa.ua зазначають, що вибір білизни залежить і від індивідуальних уподобань і потреб, тому білизна з пуш-апом навряд чи повністю зникне з магазинів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.