Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо 7 років ув’язнення. У Шотландії хочуть карати чоловіків за мізогінну поведінку

Найбільша партія країни пропонує криміналізувати мізогінні вчинки

За мізогінну поведінку чоловікам у Шотландії може загрожувати до семи років позбавлення волі, якщо в країні таку поведінку криміналізують. Про це повідомляє The Telegraph.

Шотландська національна партія (SNP) пропонує створити п’ять нових законів, які заборонятимуть «образливу й принизливу» чоловічу поведінку, яка «заважає жінкам повноцінно брати участь у суспільному житті».

Покарання передбачатиметься за гучні сексуалізовані розмови про жінок у громадському місці, вигуки сексуально образливих зауважень до жінок на вулиці, домагання в людних місцях чи демонстрування порнографічного контенту жінці без її згоди.

Погрози зґвалтуванням, сексуальним насильством або каліцтвом також визнаватимуться правопорушенням. Крім того, злочинними можуть визнати дії блогерів чи інфлуенсерів, які роблять провокаційні висловлювання про жінок і дівчат.

За мізогінну поведінку партія пропонує максимальне покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Кримінальна відповідальність наступатиме у випадках, «коли злочинець сприймає свою жертву як жінку незалежно від статі чи гендеру постраждалих». Кривднику не обов’язково звертатися безпосередньо до жінки, щоб його визнали винним.

Водночас жінок, які роблять небажані сексуально мотивовані домагання щодо чоловіків або публічно обговорюють своє сексуальне життя, не каратимуть.

Пропозиції партії ґрунтувалися на звіті шотландської адвокатки Гелен Кеннеді, яка досліджувала випадки мізогінії на північному кордоні країни. За словами адвокатки, вона виявила, що жінки стикаються з «абсолютним жахом» і попередила, що те, що сприймається як «низький рівень» домагань, може виявитися «підґрунтям, яке призведе до більш тяжких злочинів».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.