Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Айдахо хочуть карати за допомогу підліткам виїжджати до інших штатів, щоб зробити аборт

Там просувають законопроєкт, в якому це назвали «торгівлею дітьми»

Палата представників штату Айдахо проголосувала за ухвалення законопроєкту, який передбачає кримінальну відповідальність за допомогу неповнолітнім у проведенні аборту без відома їхніх батьків. У законопроєкті це назвали «торгівлею дітьми», повідомляє Vice.

В Айдахо заборонені майже всі види абортів, тому неповнолітнім за послугою доводиться їздити до штатів, де дозволяють переривати вагітність без згоди батьків. Однак новий законопроєкт хоче впровадити кримінальну відповідальність за допомогу підліткам виїжджати до іншого штату, щоб зробити аборт. Злочином також хочуть визнати допомогу неповнолітнім дістати пігулки для переривання вагітності без відома батьків.

Законопроєкт передбачає покарання у вигляді п’яти років ув’язнення або отримання позову від вагітної особи, батька дитини чи її родичів на суму до 20 тисяч доларів.

Законопроєкт представили минулого тижня, і він швидко пройшов через Палату представників штату. Це викликало побоювання серед захисників права на аборт, що законопроєкт може потрапити на стіл республіканського губернатора Бреда Літтла вже за кілька тижнів. Раніше Літтл підписав закон про заборону абортів на 6-тижневому терміні, ще до скасування рішення «Ро проти Вейда».

Цей новий законопроєкт є дещо помʼякшеною версією законопроєкту, який представила на початку лютого сенаторка-республіканка Сінді Карлсон. Він також мав на меті карати людей за допомогу неповнолітнім у проведенні абортів. Однак такі дії в законопроєкті назвали «торгівлею людьми». Законопроєкт так і не вийшов за межі комітету Айдахо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.