Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПоліція розігнала жіночий марш у Стамбулі зі сльозогінним газом

Затримали щонайменше 30 осіб

У Стамбулі поліція розігнала марш із нагоди Міжнародного жіночого дня й затримала деяких протестувальників. Про це повідомляє АР.

Тисячі людей зібралися 8 березня в одному з центральних районів міста на акцію на підтримку боротьби за права жінок. Учасники також висловили обурення через велику кількість загиблих унаслідок землетрусів у Туреччині. Крім того, організатори протесту розкритикували уряд за вихід зі Стамбульської конвенції.

Учасникам маршу вже другий рік поспіль заборонили пройти пішохідним проспектом Істікляль – найбільшому в Туреччині, де з 2003 року проводяться марші до Міжнародного жіночого дня. Місцева влада заявила, що в цьому місці не дозволені демонстрації, а також стверджувала, що марш може «спровокувати» сегменти турецького суспільства, призвести до словесних або фізичних нападів і загрожувати національній безпеці.

Поліція заблокувала доступ демонстрантів до проспекту. Журналіст АР бачив, як поліцейські затримали щонайменше 30 осіб і застосували сльозогінний газ після того, як група завершила свою демонстрацію о 21:00 за місцевим часом.

Фото: AP Photo/Khalil Hamra

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.