Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжилл Байден розкритикували за вручення нагороди трансгендерній жінці

Це назвали «приниженням ролі жінок у Міжнародний жіночий день»

Першу леді США Джилл Байден розкритикували за вручення нагороди трансгендерній жінці в Міжнародний жіночий день. Про це повідомляє The Telegraph.

Нагороду вручили аргентинській політикині Альбі Руеді. Вона стала однією з лауреаток премії International Women of Courage. Її вручають жінкам, які «демонструють виняткову мужність, силу й лідерство в захисті миру й прав людини».

Після церемонії в Білому домі консервативна радіоведуча Дана Лоеш звинуватила першу леді в тому, що вона заохочує «приниження ролі жінок у Міжнародний жіночий день». Сара Гакабі Сандерс, губернаторка-республіканка штату Арканзас, написала: «Сьогодні Міжнародний жіночий день – чудовий час згадати, що демократи навіть не можуть сказати, що таке жінка».

На церемонії вручення нагороди Джил Байден наголосила: «Дівчата в усьому світі повинні знати, що є жінки, які борються за них і перемагають. Вони дають можливості, трансформують школи, громади й уряди, будують кращий світ для всіх нас».

Серед жінок, яких також відзначили премією International Women of Courage, – перша генералка, яка служила в збройних силах Монголії, борчині за захист земель корінних народів у Коста-Ріці й за припинення дискримінації людей з інвалідністю в Малайзії. Нагороду також отримала українська парамедикиня й волонтерка Юлія Паєвська («Тайра»).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.