Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Канзасі трансгендерним спортсменкам заборонили тренуватися разом з іншими дівчатами

Очікується, що губернаторка штату боротиметься із забороною

Законодавчі збори штату Канзас, очолювані республіканцями, ухвалили законопроєкт, який забороняє трансгендерним дівчатам займатися жіночими шкільними видами спорту.

Зокрема, трансгендерним дівчатам і жінкам забороняється долучатися до жіночих спортивних команд державних початкових шкіл, середніх шкіл, коледжів, а також команд приватних шкіл, які змагаються з державними школами.

Очікується, що губернаторка Канзасу, демократка Лора Келлі, накладе вето на цей законопроєкт, так само як вона наклала вето на два аналогічні закони в попередні два роки. Але, як пише Reuters, цього року законопроєкт, схоже, має достатню підтримку, щоб подолати будь-яке вето.

Прихильники законопроєкту заявляють про необхідність забезпечення рівних умов у жіночому спорті. Противники й ЛГБТК-активісти виступили проти законопроєкту.

Щонайменше 18 американських штатів прийняли або ввели в дію законодавство, яке забороняє трансгендерним учням грати в шкільних спортивних командах, що відповідають їхній гендерній ідентичності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.