Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Франциск заявив, що готовий переглянути необхідність целібату

На його думку, целібат у Римо-католицькій церкві є тимчасовим приписом

Глава Католицької церкви Папа Римський Франциск сказав, що не бачить жодних суперечностей у тому, щоб священники одружувалися. Про це пише The Telegraph.

Целібат став вимогою Римо-католицької церкви в XI столітті. Папа Франциск каже, що «цей припис є тимчасовим» і він готовий його переглянути. «Насправді всі у Східній церкві або одружені, або хочуть одружитися. Там вони роблять вибір перед висвяченням: одружитися чи дотримуватися целібату».

Зараз Ватикан продовжує практику целібату серед священників, посилаючись на приклад Ісуса. Але надходить дедалі більше закликів відмовитися від цього, оскільки Католицька церква задіяна в скандалах навколо жорстокого поводження з дітьми по всьому світу. Наприклад, Німецький синод нещодавно проголосував за резолюцію, яка вимагає від Папи скасувати обов’язок священників дотримуватися целібату.

Східна католицька церква, яка дозволяє священникам одружуватися, фігурує в значно меншій кількості заяв про аб’юзивне поводження з боку священнослужителів.

Відкритість Папи Франциска до перегляду целібату свідчить про зміну його позиції. Раніше він називав целібат «даром для Церкви» й відмовлявся робити його дотримання необов’язковим.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.