Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнська тенісистка знялася з матчу з білорускою через позицію турніру WTA щодо росії

Спортсменка розповіла, що розмова із СЕО WTA призвела до панічної атаки

Українська тенісистка Леся Цуренко не вийшла на матч третього раунду турніру WTA1000 проти другої ракетки світу, білоруски Аріни Сабалєнко, яка виступає в «нейтральному статусі». Як пише «Суспільне Спорт», про зняття Цуренко з матчу стало відомо за кілька хвилин до гри. Причиною стала панічна атака.

Цуренко розповіла, що кілька днів тому мала розмову з СЕО WTA Стівом Саймоном, після якої вона «була шокована». За словами тенісистки, Саймон сказав їй, що сам війну росії проти України не підтримує, але «якщо гравці з росії й білорусі її підтримують, то це тільки їх власна думка», і вона «не повинна засмучувати» спортсменку.

Крім того, CEO WTA висловив упевненість, що росіян і білорусів повернуть на Олімпійські ігри.

«Я була абсолютно шокована цією розмовою, і вже в минулій грі було неймовірно складно грати, складно зібратися, і сьогодні, коли настав час іти на корт, у мене почалася панічна атака – і я просто не змогла туди вийти. Я просто не розумію, як трапилося в цьому світі, що треба пояснювати такі речі. Це дуже дивно й дуже боляче», – зауважила Цуренко.

Це перше зняття тенісиста чи тенісистки з України в матчах проти гравців з росії чи білорусі в сезоні 2023 року. Для Лесі Цуренко це вже четверте зняття з матчів у цьому сезоні й більш ніж сорокове за всю карʼєру.

У лютому тенісистка заявила, що зніматиметься з матчів проти тенісисток із росїі чи білорусі, бо «морально не потягне» їх.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.