Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індії обговорюють можливість юридичного визнання одностатевих шлюбів

У квітні колегія з п’яти суддів почне слухання остаточних аргументів щодо цієї справи

Верховний суд Індії заявив, що 18 квітня колегія з пʼяти суддів почне слухання остаточних аргументів щодо юридичного визнання одностатевих шлюбів у країні. Ця справа розглядається як знакова подія для прав ЛГБТК+ у країні, повідомляє Reuters.

«Ми дотримуємося зваженої думки, що було б доречно, якби порушені питання вирішувала колегія з пʼяти суддів цього суду», – сказав Верховний суддя Індії Дхананджая Єшвант Чандрачуд.

За останні місяці до суду подали щонайменше 15 позовів із проханням визнати одностатеві шлюби. Це створило підґрунтя для юридичного протистояння з урядом премʼєр-міністра Індії Нарендри Моді.

В уряді Індії заявили, що вони виступають проти визнання одностатевих шлюбів, і закликали Верховний суд відхилити позови ЛГБТК+ пар.

Генеральний прокурор Індії Тушар Мехта, виступаючи від імені уряду заявив, що парламент повинен буде обговорити й ухвалити рішення щодо того, чи визнаватимуть вони одностатеві шлюби «з погляду суспільної моралі й деяких інших факторів, які впливають на законотворчість».

Міністерство юстиції країни вважає, що хоча в суспільстві можуть існувати різні форми стосунків, юридичне визнання шлюбу стосується гетеросексуальних стосунків, і держава має законний інтерес у підтримці цього.

У 2018 році Верховний суд Індії декриміналізував гомосексуальність і скасував заборону на одностатевий секс. ЛГБТК+ активісти кажуть, що хоча рішення 2018 року підтвердило їхні конституційні права, вони вважають несправедливим те, що одностатеві пари не мають тої юридичної підтримки, якою користуються гетеросексуальні подружні пари.

Фото: instagram/lgbtmumbai

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.