Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОмбудсмен Іспанії зареєстрував 445 скарг на сексуальне насильство в церкві

У межах розслідування сексуальних зловживань з боку Католицької церкви

Незалежна комісія, створена рік тому для розслідування сексуальних зловживань з боку Католицької церкви, зібрала свідчення 445 постраждалих від насильства. Про це повідомив омбудсмен Іспанії Анхель Габілондо, пише AP.

Свідчення досі збирають. Оновлену інформацію оприлюднять у парламенті до того, як термін повноважень нинішнього уряду закінчиться цього року, ідеться в заяві офісу Габілондо. Там заявили, що «задоволені» кількістю звернень від потерпілих, які не побоялися заявити про насильство.

«Насправді важливо вислухати постраждалих... з повагою, серйозністю, розсудливістю й конфіденційністю», – додали в офісі.

Там сподіваються, що Католицька церква «на різних рівнях» співпрацюватиме з офісом омбудсмена, щоб розслідувати можливі випадки сексуального насильства в церкві.

10 березня 2022 року парламент Іспанії проголосував за початок першого офіційного розслідування під керівництвом омбудсмена Анхеля Габілондо щодо масштабів сексуального насильства, учиненого священиками й церковними службовцями. Уряд був змушений діяти після того, як в іспанській газеті El País опублікували звинувачення в зловживаннях за участю понад 1200 постраждалих, що викликало обурення громадськості.

Лише в кількох країнах уряд або парламент ініціював подібні розслідування. У 2017 році в Австралії розслідування встановило, що 7% католицьких священиків були звинувачені в зловживаннях щодо неповнолітніх у період між 1980 й 2010 роками.

Незалежне розслідування у Франції, проведене у 2021 році, підрахувало, що близько 330 тисяч дітей постраждали від сексуального насильства з боку католицького духовенства або інших мирян, пов’язаних з Католицькою церквою, у 1950–2020 роках.

У Португалії експертна група заявила минулого місяця, що понад 4800 дітей могли постраждати від сексуального насильства в Католицькій церкві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.