Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗаконопроєкт про цивільні партнерства зареєстрували у Верховній Раді

Він дозволяє парам отримати статус близьких родичів без потреби вступати в шлюб

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 9103 про цивільні партнерства для одностатевих і різностатевих пар. Про це повідомила депутатка Інна Совсун.

Реєстроване партнерство не є шлюбом, воно лише надає партнерам статус близьких родичів, а саме члена сім’ї першого ступеня спорідненості незалежно від того, чи проживають вони фактично разом і чи ведуть спільно домашнє господарство.

Совсун пояснювала, що законопроєкт допоможе ЛГБТ-парам визначити взаємні права й обовʼязки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

Реєстрація партнерства проводиться після 10 днів з дня подання відповідної заяви. Розірвання партнерства можливе як за спільною заявою, так і за бажанням однієї зі сторін. Законопроєкт також передбачає можливість зареєструвати партнерство за відсутності одного з партнерів або поза межами органу реєстрації актів цивільного стану.

Далі законопроєкт мають розглянути в комітетах і в уряді. Щоб він набув чинності, за нього мають проголосувати у двох читаннях, а також його має підписати голова Верховної Ради й президент.

Фото: facebook/kyivpride

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.