Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Південній Кароліні розглядають введення смертної кари для жінок, які зробили аборт

Із таким законопроєктом виступив 21 його співавтор із Палати представників штату

Члени Палати представників штату Південна Кароліна висунули законопроєкт, згідно з яким жінка, яка зробила аборт у штаті, підлягатиме смертній карі за вбивство. Про це пише Rolling Stone.

«Закон Південної Кароліни про рівний допологовий захист від 2023 року» націлений внести зміни до кодексу законів штату. Наприклад, у його тексті визначення «особи» скореговано так, щоб зигота отримала такий самий «рівний захист відповідно до законів штату про вбивства», як й «особа», що включає смертельну кару як тип покарання.

Автором законопроєкту виступив конгресмен Роб Гарріс, медбрат і член консервативного об’єднання Freedom Caucus. На його думку, «вбивство ненароджених є жорстоким».

Конгресменка Ненсі Мейс, республіканка, яка також представляє Південну Кароліну в Палаті представників США, назвала цей законопроєкт частиною «глибоко тривожної» тенденції. «Мене, як жінку, законодавицю, маму і як потерпілу від зґвалтування хвилює те, що ці дебати вийшли за межі. Вони мають бути двопартійними, де ми збалансуємо права жінок і право на життя».

У відповідь на це автор законопроєкту сказав, що в його тексті перераховані винятки, у яких за аборт не каратимуть, наприклад, якщо є загроза життю матері. Основне рішення залежатиме від того, чи переривання вагітності є навмисним, чи ні.

У Південній Кароліні аборти наразі дозволені на терміні до 21 тижня й 6 днів. Самостійне переривання вагітності в цьому штаті є незаконним і карається штрафом у розмірі 1000 доларів й позбавленням волі на термін до двох років. Основним методом страти в Південній Кароліні є смертельна ін’єкція, але, якщо вона не доступна, ув’язнений може обрати розстріл чи електричний стілець.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.