Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США відбудеться слухання у справі про заборону препаратів для переривання вагітності

Їх можуть заборонити по всій території країни

15 березня відбудеться слухання у справі про заборону препаратів для переривання вагітності по всій території США. Про це повідомляє Reuters.

На слуханні в середу окружний суддя Північного округу Техасу Метью Качмарик розгляне питання про тимчасове припинення продажу препаратів навіть у тих штатах, де аборти залишаються легальними.

Експерти з права вважають, що ця справа може стати найбільш значущою національною справою про аборти після того, як минулого року Верховний Суд США скасував рішення «Ро проти Вейда», яке гарантувало право на аборт по всій країні.

Зазначається, що Качмарик не хотів повідомляти про слухання, щоб уникнути протестів з боку громадськості. Після цього повідомлення феміністична організація «Жіночий марш» заявила, що її турбує те, що суддя намагається «приховати цю справу від громадськості», й оголосила, що в середу організовує «негайний протест».

«Доступ громадськості до засідань федерального суду є основним принципом американської судової системи», – заявила директорка «Жіночого маршу» Рейчел ОʼЛірі Кармона.

Як відомо, група противників абортів подали позов проти Управління з продовольства й медикаментів США (FDA) за ухвалення міфепристону як препарату для переривання вагітності. Позивачі стверджують, що організація використала неналежну процедуру для схвалення міфепристону у 2000 році й не розглянула його безпеку для жінок і неповнолітніх. Позивачі вимагають відкликати федеральний дозвіл на препарат.

Міфепристон дозволений для медикаментозного аборту в перші 10 тижнів вагітності в поєднанні з іншим препаратом – мізопростолом. На медикаментозні аборти припадає більшість абортів у США.

FDA заявило, що вилучення препарату з ринку змусить пацієнтів у багатьох випадках обирати хірургічний аборт, що може призвести до більших ризиків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.