Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Польщі активістку засудили за допомогу жінці дістати пігулки для переривання вагітності

До восьми місяців громадських робіт

Варшавський суд визнав Юстину Виджинську, активістку руху Abortion Dream Team, винною в тому, що вона допомогла постраждалій від сексуального насильства отримати пігулки для переривання вагітності. Її засудили до восьми місяців громадських робіт. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Wprost.

Виджинську звинуватили в допомозі в проведенні аборту, що карається позбавленням волі на строк до трьох років. Активістка подаватиме апеляцію.

У 2020 році до організації «Аборти без кордонів» звернулася дівчина, на ім’я Анна, яка зазнала сексуального насильства з боку свого партнера й завагітніла. Право на аборт у Польщі обмежене, тому Виджинська допомогла Анні дістати препарати для переривання вагітності. Про це дізнався партнер Анни й повідомив у поліцію. Після цього Виджинську звинуватили в пособництві аборту й зберіганні таблеток без дозволу на їх продаж.

Ультраправа організація Ordo Iuris, яка виступала у справі як громадська сторона, що представляла інтереси ненародженого плоду, вимагала для Виджинської один рік позбавлення волі. Прокуратура вимагала 10 місяців громадських робіт і 10 тисяч злотих штрафу. Зрештою, Виджинську засудили до восьми місяців виконання неоплачуваних громадських робіт протягом 30 годин на місяць.

Аборти в Польщі заборонені, окрім випадків, коли життя або здоров’я жінки перебуває під загрозою, або якщо вагітність є результатом зґвалтування чи інцесту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.