Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМолодь Південної Кореї виступила проти 69-годинного робочого тижня

Влада змушена переглянути своє рішення

Уряд Південної Кореї мав намір підвищити максимальну тривалість робочого тижня з 52 до 69 годин, але протести молодого покоління зупинили нововведення. Про це пише The Guardian.

Нещодавно бізнес-групи країни поскаржилися, що нинішній ліміт робочих годин ускладнює дотримання термінів виробництва. У відповідь на це президент Юн Сок Йоль збирався збільшити кількість робочих годин, але молоді лідери профспілок й опозиційні політики виступили проти.

«Це дозволить легально працювати з дев’ятої ранку до опівночі п’ять днів поспіль. Жодної уваги не приділятиметься ані здоров’ю, ані відпочинку працівників», – ідеться в заяві Корейської конфедерації профспілок.

Також представники профспілок й опозиції підкреслили, що це не допоможе вирішити проблему рекордно низької народжуваності в Південній Кореї, а матерям і жінкам, які працюють, буде ще складніше.

«Тимчасом як чоловіки працюватимуть багато годин і будуть звільнені від обов’язків по догляду, жінки повинні будуть брати весь догляд на себе», – ідеться в заяві Корейської жіночої асоціації.

Після цього президент Юн Сок Йоль наказав державним установам переглянути цей захід і «краще спілкуватися з громадськістю, особливо з поколінням Z і міленіалами».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.