Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Арканзасі хочуть установити памʼятник ненародженим унаслідок аборту дітям

Він незабаром може з'явитися на території Капітолію штату

В американському штаті Арканзас хочуть установити «памʼятник ненародженим дітям». Він може незабаром зʼявитися в Капітолії штату, повідомляє Vice.

Законодавчий орган Арканзасу, очолюваний республіканцями, схвалив законопроєкт, який передбачає створення фонду для будівництва «памʼятника на території Капітолію штату в памʼять про ненароджених дітей, абортованих в епоху «Ро проти Вейда».

Авторка законопроєкту, республіканська депутатка Мері Бентлі, порівняла епоху «Ро проти Вейда» з Голокостом. Вона також ототожнила майбутній пам’ятник із меморіалами пожежникам, ветеранам Другої світової війни й «Літл-Рок Найн», дев’ятці темношкірих учнів, навчанню яких намагалися перешкодити расисти.

Монумент установлять за кошт приватних пожертвувань, а його проєктування контролюватиме Комісія Капітолію з мистецтв і благоустрою за участі місцевих груп, що виступають проти абортів. У разі, якщо на штат подадуть позов через памʼятник, законопроєкт дає можливість генеральному прокурору Арканзасу виступити на його захист.

«Ми повинні памʼятати про аборти в Арканзасі, щоб вони не повернулися. Немає жодної причини, чому ми не можемо мати памʼятник. Це не тичок в око, це «Боже, прости нас за те, що ми зробили», – заявила представниця Республіканської партії Сінді Кроуфорд.

Законопроєкт направили на розгляд губернаторці-республіканці Сарі Гакабі Сандерс, яка є противницею абортів.

Минулого року Верховний Суд США скасував постанову «Ро проти Вейда», яка легалізувала аборти по всій країні. Зараз в Арканзасі аборти дозволені лише в разі зґвалтування, інцесту або загрози життю матері.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.