Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗа коментарі щодо українок критикують кандидата на посаду першого міністра Шотландії

Він запитав жінок, де всі чоловіки й чому вони не втекли від війни разом із ними

Фаворита на посаду першого міністра Шотландії Хумзу Юсуфа критикують за «глибоко образливі» зауваження групі українських біженок. Про це пише The Daily Mail. 

Юсуф зустрівся в Единбурзі з Асоціацією українців у Великій Британії, щоб обговорити питання підтримки біженців. Під час розмови з українками він сказав: «У мене є одне питання: «А де всі чоловіки?» Юсуф також запитав у жінок, чому чоловіки не втекли із зони бойових дій разом із ними.

Політик згодом відмовився вибачитися за свої слова й заявив: «Вони (українки – ред.), звичайно, справедливо сказали мені, що родини багатьох із них не в змозі приїхати. Я не думаю, що хтось із жінок образився чи засмутився». Юсуф також сказав, що «жодна з українок» не попросила його вибачитися.

Лідер шотландських ліберал-демократів Алекс Коул-Гамільтон сказав, що така поведінка Юсуфа «демонструє справжнє невігластво в міжнародних справах».

«У багатьох із цих жінок родичі-чоловіки воюють і гинуть на східному фронті, захищаючи не лише Україну, але й вільні демократії світу. Хумза Юсуф має жахливу здатність говорити не те, що думає», – зауважив Коул-Гамільтон.

Хумза Юсуф є кандидатом на посаду лідера владної національної партії Шотландії (SNP) і першого міністра Шотландії. Він може замінити чинну лідерку партії й першу міністерку Ніколу Стерджен.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.